Wat is een Kangoeroe Rat?

Een kangoeroe rat is een kleine, nachtelijke knaagdieren gevonden in de westelijke en zuidwestelijke woestijnen van de Verenigde Staten. Het lijkt op een chipmunk, behalve dat het een lange, dunne staart. Zijn naam komt uit zijn vermogen om hop op zijn achterste poten, met behulp van zijn staart in evenwicht. Deze nachtdieren eten voornamelijk zaden en drink weinig water. Elke rat neemt een hol, dat een van hun verdediging tegen roofdieren.

De gemiddelde grootte van het knaagdier is meestal minder dan 12 inch (30 cm), inclusief de lengte van de staart en weegt minder dan 6 gram (170 gram). De vacht van de rat is goud of lichtbruin, en zijn markeringen verschillen van soort tot soort. Het heeft een relatief korte levensduur, zelden meer dan vijf jaar. Net als de meeste knaagdieren, kan het piepen, grommen, en maak een grinnikend geluid.

De voeding van de kangoeroe rat bestaat voornamelijk uit zaad en in mindere mate, grassen en insecten. Een van de wonderen van de kangoeroe ratten is dat ze kunnen overleven zonder ooit water te drinken. Ze krijgen al het water ze nodig hebben uit de zaden die ze verbruiken. Het lichaam van de kangoeroe rat is uiterst efficiƫnt in verwerking voedsel, met behulp van zeer weinig water in het afvoeren van afvalstoffen. Zij hebben ook niet zweten of broek.

Kangoeroe ratten zijn gravende dieren. Elke den wordt slechts bewoond door een enkele rat, die typisch een grondgebied van ongeveer 0,50 hectare (0,2 hectare). Holen kan vrij uitgebreid, gezien de grootte van de rat, met een diepte van 4,5 voet (1,4 m) onder de grond en zes tot 12 ingangen.

De ratten brengen de hele dag in de warme, vochtige hol en alleen uit te komen 's nachts wanneer het koeler is. Het verzamelen en eet zaden 's nachts en vaak brengen zaden terug naar hun hol. Ze kunnen zaden opgeslagen in de zakjes in de mond.

Vrouwelijke kangoeroe ratten gestate voor ongeveer een maand voor de bevalling. Zij hebben tot drie nesten per jaar, meestal met twee pups, maar kan zoveel als zeven. Op 3-4 weken oud zijn de pups gespeend. Bij 12 tot 13 weken, kangoeroe ratten zijn geslachtsrijp.

Er zijn een verscheidenheid van roofdieren die prooi op kangoeroe ratten. Niet alleen grotere landzoogdieren, zoals coyotes, bobcats, en dassen, maar ook slangen en uilen. De kangoeroe rat heeft weinig afweer, met uitzondering van zijn hol, die kan worden binnengevallen, en haar vermogen om te springen. Typisch, de kangoeroe rat kan zijn predatoren voorkomen.

In sommige gebieden, de kangoeroe rat is een plaag. Ze zijn niet in gevaar, en hun aantal overvloedig beschouwd. Net als veel andere knaagdieren, kan de kangoeroe rat vlooien hebben en overbrengen naar de mens.

  • Uilen jagen op kangoeroe ratten.
  • Een kangoeroe rat leeft in het westen en zuidwesten van de VS woestijnen.

© 2019 Quilcedacarvers.com | Contact us: webmaster# quilcedacarvers.com