Wat zijn de verschillende soorten van Halal Food Products?

Halal food producten omvatten alle gerechten bereid volgens de vernauwingen van de islamitische wet. Door producten, worden ze verwerkt voedsel en niet rauwe ingrediënten. Halal food producten variëren van de hele voedsel en bereide maaltijden aan desserts en snacks via stukken vlees en gemodificeerde producten, zoals halal gelatine. Veel moderne retailers en restaurants zijn begonnen met het labelen van hun producten, zodat islamitische consumenten weten of het product is halal of niet.

Om in aanmerking komen voor halal-status worden beschouwd, moet het voedsel producten voldoen aan de islamitische wet met betrekking tot verboden voorwerpen en praktijken. Ten eerste betekent dit het product mag geen alcohol, aas of bloedproducten bevatten. Ten tweede moet het niet iets van een varken bevatten of gebakken in olie van een varken. Ten derde moet geen vlees, zoals rundvlees of lamsvlees zijn van een dier gedood in overeenstemming met de islamitische tradities, waarbij de keel van het dier wordt doorgesneden, zodat het droge kunnen bloeden. Dit ritueel moet worden gedaan door een moslim, jood of christen.

Vleeswaren vormen een essentieel onderdeel van halal voedsel producten. Stukken vlees en producten zoals hamburgers en kebab moeten afkomstig zijn uit slachthuizen die voldoen aan islamitische praktijken. Dit kan een probleem in landen met activisten sterke rechten van dieren, maar het vlees wordt meestal aangeduid door het bedrijf als halal als het is. Zo niet, dan kan vlees worden gekocht bij halal slagers en gespecialiseerde halal-winkels over de hele wereld.

Een dubbelzinnigheid in de islamitische wet is de status van visproducten. Terwijl sommige geloven dat alle producten van de zee zijn geschenken van God aan de mens, anderen geloven dat alleen bepaalde producten zijn. Dit betekent dat moslims moeten bij de lokale imams alvorens te kopen of nuttigen van visproducten. Als aanvaardbare, seafood-producten variëren van vis soepen tot vis en chips via sushi, zeevruchten curry's en fishermanâ € s taart.

Alle groenten en fruit zijn zo lang toegestaan ​​als ze niet zijn opgesteld in de varkenshouderij olie of gemaakt met alcohol, dierlijke verkorting of reuzel. Dit betekent dat de meeste rijst, pasta, gebak en brood zonder haram artikelen zijn halal food producten. Alle noten, eieren en tofu worden ook beschouwd als halal food producten. Bonen en linzen worden normaal altijd ook toegestaan.

Het grootste probleem met desserts is de aanwezigheid van varkens-gebaseerde gelatine, stremsel, lipase en enkele andere ingrediënten. Er zijn vele soorten van halal voedsel producten voor desserts. Bijvoorbeeld alle vegetarische desserts, behalve die met alcohol, zijn halal omdat ze gebruik maken van vegetarische-vriendelijke gelatine gemaakt uit planten. Dergelijke halal desserts ijs, tiramisu, cakes en cheesecakes.

Zuivelproducten zijn halal. Dit betekent dat melk en yoghurt zijn OK om te consumeren. Kazen zijn meer van een probleem gebied en moeten dezelfde regels volgen als desserts betekent dat er geen stremsel, lipase of pepsine.

Qua snacks meeste zijn halal voedsel zolang ze geen gebruik gelatine. Met betrekking tot gefrituurde snacks zoals aardappel chips moeten de chips worden gebakken in niet-varken-gebaseerde olie. Elke simpele oplossing voor dit betekent kiezen voor vegetarische-vriendelijke chips. Alle smaken behalve die die varkensvlees producten zoals â € ~smoky baconâ € zijn halal-vriendelijke, variërend van gezouten te cheesy.

  • Halal markten verkopen een breed scala van halal voedsel en producten dan kan het moeilijk zijn om elders te vinden.
  • Halal chips.
  • Halal worden gescheiden van haram voedingsmiddelen, die verboden zijn volgens de islamitische wet.
  • Halal sushi.
  • Tiramisu kan een halal dessert.
  • In algemene zin, "halal" betekent "legale" in het Arabisch, en verwijst naar dat wat volgens de regels van de islam is toegestaan.
  • Halal vlees moet afkomstig zijn van een koe gedood door de juiste ritueel.
  • Melk en yoghurt zijn halal, maar kazen moeten vrij van stremsel, pepsine en lipase te zijn.

© 2019 Quilcedacarvers.com | Contact us: webmaster# quilcedacarvers.com