Wat zijn de verschillende soorten van Halal Cake?

Halal taart komt in veel verschillende vormen en smaken. Het kan bruidstaart of verjaardagstaart te zijn, en is net zo gevarieerd en smakelijk als niet-halal cake, met inbegrip van chocolade, citroen, fruit en rijst taart. Het enige verschil is dat ze zijn gemaakt in overeenstemming met de islamitische traditie en de wet van halal. Haram, wat betekent dat onwettig, is het tegenovergestelde van halal, die wettige middelen. Halal taart is gemaakt zonder alcohol of haram producten helemaal niet, zoals bepaalde ingrediënten zoals dierlijk vet-gebaseerde taart verkorten.

Voedsel afkomstig van varkens, vleesetende dieren, en dieren die niet goed zijn afgeslacht worden alle beschouwd haram. Elke granen, fruit of groenten die zijn onaangetast door haram producten zijn halal beschouwd en mogen worden gegeten. Bloedproducten worden ook beschouwd als haram en omdat dit de animalâ halsader € s wordt gesneden tijdens het slachtproces en liet compleet leeglopen. Voor een product halal beschouwd, het dier komt behoeften in de naam van Allah worden geslacht. Haram en halal zijn termen toegepast op elk aspect en de actie van de islamitische leven en zijn niet alleen met betrekking tot voedsel.

Veel niet-Halal recepten bevatten alcohol om de smaak uit te brengen. Halal cake gebruikt vaak vruchtensap als middel ter vervanging van de alcohol, en smaakstof zoals vanille-extract dat vrij is van alcohol. Bakkers gebruiken meestal bakvet gemaakt met varkensvet, terwijl halal bakkers dit product te vervangen door vaste vetten gemaakt van fruit in plaats. Substituten gemaakt van appels, pruimen en bananen werken allemaal goed en nog steeds zorgen voor een goede smaak. Gelatine, dat is afgeleid van een varken wordt ook beschouwd als haram en uitgesloten van halal taart bakken.

Bij het maken van halal taart, zal bakkers zorg delen niet met de gebruiksvoorwerpen in contact komen met haram voedsel of oppervlakken te komen. Er zijn momenten waarop ingrediënten zijn twijfelachtig en ze worden aangeduid als mushbooh. Meestal items meestal gelatine en emulgators en grondig onderzocht worden voordat ze worden opgenomen in de koek.

Bij de aankoop van ingrediënten om een ​​halal taart te maken is het belangrijk om etiketten zorgvuldig te lezen en na te gaan of het zijn halal of haram. Elk ingrediënt moet worden gecontroleerd om te zien of het past bij de halal-ethos. Het product mag niet worden gebruikt in de taart mengsel als er onderdelen gevonden haram te zijn. Het wordt aanbevolen om het product wilt weggooien eventuele ingrediënten vallen onder de categorie mushbooh, of aan de fabrikant bellen om double-check.

  • In algemene zin, "halal" betekent "legale" in het Arabisch, en verwijst naar dat wat volgens de regels van de islam is toegestaan.
  • Halal taart is opgesteld in overeenstemming met de islamitische principes.

© 2019 Quilcedacarvers.com | Contact us: webmaster# quilcedacarvers.com