Wat zijn de verschillende soorten van Halal Indian Food?

Voor veel mensen van Midden-Oosten afkomst, Halal betekent "toegestaan" of "toegestaan", zoals in het voedsel dat is wettelijk toegestaan ​​door de islamitische sharia. Vergelijkbaar met het joodse geloof's Kosher wetten van kasjroet, Halal verbodsbepalingen islam dicteren hoe dieren moeten worden gedood, hoe vlees en andere producten moeten worden voorbereid, en welke voedingsmiddelen zijn volledig off-limits. Verschillende afzetmogelijkheden voor Halal Indiaas eten bestaan, uit Hahal kebobs op straathoeken te Halal kipnuggets bij McDonald's.

Ten gevolge van de islam eeuwenlange onderdompeling in grote mate Hindu India evenals het land wijdverbreide minachting voor varkens- en rundvlees, bijna elk voedsel of recept verkrijgbaar als Indiase keuken is beschikbaar in een Halal-versie. Moslims maken ongeveer 15 procent van de totale bevolking - de derde grootste moslimbevolking ter wereld - zo veel Indiase eetgelegenheden in het hele land tegemoet te komen aan deze klanten door ervoor te zorgen dat sommige of alle menu-items zijn Halal. Hoewel Halal Indiaas eten kan worden gevonden over het hele land, de meest Halal etablissementen zijn waarschijnlijk te vinden in de staten van Kashmir, Lakshadweep en Jammu, die islamitische meerderheden bogen. In veel grote steden, hebben zelfs de Amerikaanse fastfood-giganten als McDonald's, KFC en Pizza Hut opgezet winkel met Halal postzegels.

Halal Indiaas eten vestigingen zal vaak te herkennen aan het logo van een Halal certificatie-instelling in het land. Een gemeenschappelijke stempel is die van Halal India, die ervoor zorgt dat haar statutaire restaurants, markten en voedsel productie-activiteiten strikt observeren sharia vernauwingen. Deze variëren van halsader slachten en vol bloed aftappen aan de eisen voor het gebed en het verbod op varkensvlees, aas en dieren die per ongeluk of op brute wijze zijn overleden. Eieren en melk moet ook worden verkregen van dieren die Halal.

Sommige voedingsmiddelen zijn heilige door Mohammed in de Koran verklaard, en deze kunnen vaak worden gevonden in Halal Indiaas eten. Een gerecht genaamd tharid, een gestoofd vlees soep, was één van Mohammeds vrouwen 'favoriete gerechten. Dadels, honing, melk en pompoen hebben ook goddelijke bijlagen en zijn gemeenschappelijke ingrediënten in Halal voedsel.

Afgezien van het verbod op varkensvlees en bloed en de vereisten voor dieren ritueel worden opgeofferd en niet sterven op enige andere wijze, de mogelijkheden zijn eindeloos. Alle ingrediënten die gevonden kunnen worden in de traditionele Indiase gerechten kan Halal worden gemaakt, hoewel velen strenge moslims eten alleen voedsel dat een certificerende stempel draagt. De reden hiervoor is dat voedsel in 2011 vaak verwerkt of gekruid met emulgatoren, enzymen, glycerine en vele andere verbindingen die kunnen zijn afgeleid van niet-Halal bronnen.

  • Halal Indiaas eten moet worden opgesteld in overeenstemming met de sharia principes.

© 2019 Quilcedacarvers.com | Contact us: webmaster# quilcedacarvers.com