Wat Is Halal Chocolade?

Halal chocolade is geschikt voor consumptie beschouwd met betrekking tot islamitische voedingsrichtlijnen vermeld in de Koran. Voedingsmiddelen die onrechtmatig ingrediënten bevatten of bent bereid en op een manier die breken deze richtlijnen worden beschouwd als haram vervoerd. Halal chocolade geen onrechtmatige ingrediënten zoals alcohol of dierlijke vetten bevatten en niet in contact komt met haram stoffen tijdens de verwerking, het vervoer of de verpakking komen.

Moslims zijn verplicht om uitsluitend halal voedsel te eten, en praktiserende moslims wordt geadviseerd om te voorkomen dat voedsel of drinken als ze twijfelen over hen. Het kan heel moeilijk zijn om erachter te komen wat chocolade of andere voedingsmiddelen bevatten omdat ingrediënten zeer mooie namen kunnen hebben. Het is gemakkelijk om voedsel dat gelatine, varkensvlees, of alcohol in zich heeft, indien deze ingrediënten rechtstreeks zijn opgenomen te identificeren, maar ingewikkelde termen of stoffen afgeleid van haram producten kunnen gemakkelijk verwarren een persoon. Als een levensmiddel wordt beschouwd als haram, dan koken, vloeibaar maken, of de verwerking van het op enigerlei wijze zijn haram status niet veranderen.

Additieven die zijn afgeleid van haram ingrediënten eveneens verboden. Als de ingrediënten of de bronnen niet duidelijk, dan vallen zij onder de twijfelachtige categorie, genaamd mushbooh. Als de chocolade heeft geen mushbooh ingrediënten, dan is volgens de islamitische richtlijnen, is het het beste om het te vermijden. Bezorgd Moslims kunnen bellen of schrijven naar de fabrikant van een onderneming te verduidelijken of een ingrediënt is toegestaan ​​of verboden.

Chocolade die ingrediënten zoals dierlijke vetten en alcohol is haram. Als alcohol wordt gebruikt om de machine dat de chocoladerepen maakt reinigen, dan chocola wordt ook beschouwd als ongeschikt voor consumptie voor moslims. Als de lijm in de verpakking uit dierlijke vetten, dat maakt ook de chocolade haram. Voor chocolade te worden geclassificeerd als halal chocolade, niet alleen moet het niet onrechtmatig ingrediënten bevatten, maar het kan niet worden verwerkt of opgeslagen, of op een manier of faciliteiten die haram zijn vervoerd.

Halal ingrediënten ook niet in direct contact met haram voedsel kan komen als beide worden verwerkt in dezelfde faciliteit. Halal chocolade begon als een specialiteit die alleen in geselecteerde winkels. Het is zeer populair geworden en is nu te vinden in de populaire supermarkten die een reeks andere halal voedsel te dragen. Dit type van halal chocolade is speciaal gemaakt door halal bedrijven en als zodanig wordt verkocht.

Om te achterhalen of alle populaire merk van algemeen beschikbare chocolade is halal, een zorgvuldige studie van de ingrediënten is noodzakelijk. Sommige websites dragen lijsten van halal en haram ingrediënten die nuttig kan zijn. Als alternatief, een lijst van sommige sites populaire chocolaatjes die kunnen worden aangemerkt als halal chocolade.

  • Halal markten verkopen een breed scala van halal voedsel en producten, met inbegrip van halal chocolade.
  • Halal chocolaatjes.
  • Halal chocolade bevatten geen dierlijke vetten of alcohol.
  • Halal chocolade is onder de richtlijnen van de Koran aanvaardbaar.
  • In algemene zin, "halal" betekent "legale" in het Arabisch, en verwijst naar dat wat volgens de regels van de islam is toegestaan.

© 2019 Quilcedacarvers.com | Contact us: webmaster# quilcedacarvers.com