Wat is vegetarisch Wine?

11/16/2016 by admin

Wijn is gemaakt van druiven gefermenteerd met gist. Ondanks de vegetarische ingrediënten, veel wijnen zijn niet vegetarisch. Dit komt omdat de wijngaarden toe dierlijke producten aan de wijn om het te verduidelijken voordat ze gebotteld. Vegetarische wijn wordt behandeld met niet-dierlijke klaringsmiddelen of onbehandeld.

De vegetarische levensstijl betekent niet het eten van vlees of vis. Vegetariërs zijn blij om dierlijke producten zoals eieren, melk en kaas te eten, echter, in tegenstelling tot veganisten. Wijnen kan nonvegetarian, vegetarisch of veganistisch zijn. Wijnen kunnen niet over deze informatie op de etiketten op de flessen in veel landen, maar de producenten kan aangeven hoe de wijnen worden geproduceerd op de websites van de wijngaarden '.

Tijdens de wijn productieproces, de wijn ontwikkelt een bewolking, waaruit deeltjes uit vergisting gesuspendeerd in de vloeistof. De meeste wijnen ondergaan een stap bekend als beboeten, wanneer de producent voegt een stof aan de wijn die helpt de deeltjes uit de oplossing te vallen en van het eindproduct worden verwijderd. Veel verschillende stoffen kan deze rol vervullen. De gebottelde wijn bevat slechts sporen van het beboeten middel.

Dierlijke bronnen van klaringsmiddelen onder meer een voorbereiding van de zwemblaas orgel uit vis, in de handel bekend als vislijm. Gelatine van het karkas van dieren is een andere optie, zoals chitosan, een product van de overgebleven schalen van schaaldieren uit de vishandel. Historisch gezien, dierlijk bloed was een ander te verduidelijken optie. Vegetarische wijnproducenten niet een van deze klaringsmiddelen gebruiken.

Caseïne eiwit uit melk kan worden gebruikt door vegetarische wijnbedrijven. De wit van een ei, meer technisch bekend als de albumine, ook sediment deeltjes uit de wijn. Een synthetisch polymeer klaringsmiddel kunnen ook worden gebruikt. Deze vormen van klaringsmiddelen zijn niet veganistisch wijnproducenten aanvaardbaar.

Vegan klaringsmiddelen geen dier of dierlijk bijproduct ingrediënten hebben en daarom zijn om vegetarisch wijnproducenten acceptabel ook. Bentoniet klei is de meest voorkomende veganistische klaringsmiddel. Het tijdsverloop kan ook zorgen voor de deeltjes vallen op de bodem van de wijn, die vrijwel hetzelfde effect als klaringsmiddel heeft.

Sommige wijnen geen klaringsmethode ondergaan helemaal, wat kan leiden tot een troebeler eindproduct. Veel wijnproducenten vegetarisch of klei beboeten processen kunnen gebruiken op hun wijnen, maar dit kan niet worden vermeld op het etiket. Wit, rood, rose, en champagne wijnen kunnen allemaal worden gedaan in een vegetarische manier als de wijngaard ervoor kiest om dit te doen.

  • Een wijngaard.
  • Glas vegetarische champagne.
  • De etiketten op wijnflessen mogen geen onderscheid maken als ze vegetarisch of veganistisch wijnen.
  • De meeste wijnen worden geproduceerd met behulp van enkele dieren of van visproducten tijdens de verduidelijking proces.

Related Posts