Wat Is Halal Seafood?

03/05/2013 by admin

Halal vis wordt toelaatbaar geacht voor moslims om te consumeren, zoals aangegeven door de Qurâ € een. Het is algemeen aanvaard dat elk vissen die schubben heeft en dat is levend gevangen uit de zee wordt beschouwd als halal. Toch zijn er punten van discussie over andere soorten vis en of ze halal of haram.

De leden van de islamitische religie zich houden aan een halal dieet dat wordt geschetst in de Qurâ € een. De Qurâ € een toestanden wat voedingsmiddelen zijn geoorloofd, of halal, voor moslims om te eten, en wat voedingsmiddelen zijn onwettig, of haram. In het algemeen, de Qurâ € een zegt dat varkensvlees, vlees van dieren die dood werden gevonden, amfibieën, alcoholische dranken, en roofvogels zijn allemaal haram en daarom verboden. Alle voedsel dat niet onder deze categorieën valt, en dat niet is niet vervuild door een van deze producten, wordt beschouwd als halal. Halal vlees moet ook worden geslacht volgens strenge criteria.

Er is enige discussie, echter meer dan halal zeevruchten. In het algemeen wordt vis als een wettige voedsel. De Qurâ € een doet het verbruik niet te verbieden en, in sommige gevallen, stimuleert het. Het debat is over over wat voor soort vis is toegestaan.

In het algemeen wordt overeengekomen dat vis die levend uit de zee gevangen zijn halal zeevruchten, maar sommigen geloven dat de vis gevonden al dood zijn ook toegestaan. Een verhaal gevonden in de Qurâ € een vertelt van verloren reizigers die een gestrande walvis ontdekt. De reizigers waren uitgehongerd, dus besloten ze om het vlees, hoewel het al dood, die meestal maakt een voedsel haram was eten. Wanneer de reizigers geraadpleegd de Profeet, verklaarde hij dat dit eten was een geschenk van Allah en was halal. Anderen niet mee eens, omdat de Qurâ € een toestanden elders dat het consumeren van vlees dat niet goed zijn geslacht is haram.

Terwijl sommige geleerden geloven dat alle vis is toegestaan, wat houdt dat alleen vis met schubben worden beschouwd als halal zeevruchten. Omdat is overeengekomen dat amfibieën zijn niet toegestaan ​​voedsel, sommige interpreteren dit als betekent dat enig schepsel dat kan leven, zowel in en uit het water is ook niet toegestaan. Bijvoorbeeld, zou krabben en schildpadden worden beschouwd haram. True amfibieën, zoals kikkers en salamanders, zijn bijna altijd beschouwd als haram.

Een ander punt van discussie gaat vissen zonder schubben. Het is algemeen aanvaard dat alle vis met schubben zijn halal zeevruchten. Maar sommige geleerden geloven dat de vis die geen schubben zijn haram. Dit geldt ook voor paling, garnalen en kreeft.

  • Halal markten verkopen een breed scala van halal voedsel en producten, met inbegrip van halal vlees.
  • Bij vis is al het vlees in zee gevangen als halal, ongeacht hoe het dier stierf.
  • In algemene zin, "halal" betekent "legale" in het Arabisch, en verwijst naar dat wat volgens de regels van de islam is toegestaan.
  • Halal zeevruchten is zeevruchten die is toegestaan ​​volgens de regels van de Koran.

Related Posts