Wat Is Halal Duck?

02/07/2014 by admin

Halal eend is eend die is geslacht en bereid volgens de in de Koran, het heilige boek van de islam vastgestelde methoden. Elke eend die is geslacht het geschikt is voor gebruik door moslims te maken kan worden aangemerkt als halal eend. Het dier moet gezegend worden door de persoon die het heeft gedood, en het bloed moet worden afgetapt uit te halen voordat het wordt gegeten. Er is enige discussie onder islamitische verenigingen met betrekking tot de vraag of vlees op de juiste wijze door een machine geslacht is geschikt voor consumptie en de vraag of het bedwelmen van de dieren voorafgaand aan de moord is aanvaardbaar geweest.

Islam als religie zet neer verschillende regels over welk vlees mogen worden gegeten en die are not € t geschikt, en dingen worden geclassificeerd als halal, die is toegestaan, of haram, wat verboden is. De regels met betrekking tot welke dieren wel en niet kan worden gegeten door moslims is te vinden in de koran. Zo is varkensvlees niet toegestaan ​​te eten, noch vleeseters. De regels met betrekking tot het slachten van dieren staat dat dieren die een natuurlijke dood gestorven en het bloed van de dieren zijn niet geschikt voor het eten.

Halal eend te bereiden, moet de keel van het dier worden doorgesneden door een enkele uithaal van het mes, moet de eend gezegend worden door de persoon die het geslacht, en het moet worden opgehangen, zodat het bloed kan weglopen van te maken. Deze methode is geschikt voor gezinnen die het slachten van een dier om direct worden opgegeten door hen. Een belangrijk verschil tussen haram vlees en halal vlees is dat dieren gedood voor haram vlees vaak worden verdoofd met behulp van een elektrische schok voordat ze worden gedood. Andere verschillen zijn dat het slachten is niet per se gedaan door een persoon, en de dieren zijn niet gezegend.

Moderne voedselproductie praktijken hebben enkele controverse over halal vlees veroorzaakt. Sommige grote voedselketens zijn begonnen met de productie van halal vlees, zodat hun producten kunnen worden gegeten door moslims. Veel van de dieren die deze bedrijven gebruiken voor halal vlees worden verdoofd voordat doorgesneden keel, en hoewel dit is toegestaan ​​volgens bepaalde halal voedsel autoriteiten, sommige moslims niet mee eens. Het gebruik van machines voor de slacht en produceren halal eend en ander vlees is ook controversieel voor sommige moslims, maar is acceptabel geacht door anderen.

  • Halal eend vlees moet afkomstig zijn van een vogel in overeenstemming met de islamitische wet geslacht.
  • Halal markten verkopen een breed scala van halal voedsel en producten, met inbegrip van halal vlees en gevogelte.
  • Halal eend benen.