Is er gluten in Maize?

Gluten is een eiwit dat wordt gevonden in verschillende granen, waaronder haver, tarwe en gerst. Ondanks enkele tegenstrijdige verklaringen, is er geen gluten in maïs, een korrel die ook bekend staat als maïs. Het conflict is ontstaan ​​door het feit dat niet alle maïsproducten veilig zijn voor mensen met coeliakie of gluten intolerantie. Diverse off-the-shelf producten gemaakt van een maïs, bevat ook ingrediënten die gluten bevatten. Het is daarom heel belangrijk dat ingrediënt lijsten voorafgaand aan de aankoop van een op basis van mais voedingsmiddel voor een persoon die intolerant is voor gluten worden bestudeerd. Er is geen natuurlijk voorkomende gluten in maïs, quinoa of amarant, onder andere alternatieve korrels.

Coeliakie is een-immuniteit gerelateerde ziekte met geen andere remedie dan om gluten-inname te beheren. De ziekte treft de dunne darm, het beperken van de opname van nutriënten uit voedsel. Sommige symptomen van coeliakie zijn braken of misselijkheid, buikpijn waaronder spijsvertering problemen, en gewichtsverlies met een risico op ondervoeding. Zelfs een kleine hoeveelheid gluten kan veroorzaken deze symptomen bij degenen die intolerant zijn voor het eiwit, en het is daarom essentieel dat alleen glutenvrije voedingsmiddelen worden in hun dagelijkse voeding.

De precieze factor in het eiwit dat de reactie bij mensen die lijden aan coeliakie ziekte veroorzaakt een component bekend als prolamine breuk. Verschillende korrels bevatten verschillende prolamine fracties als onderdeel van hun glutengehalte. Bijvoorbeeld, haver bevatten fractie avenin, terwijl de basis van tarwe prolamine fractie genoemd gliadine. Aangezien er geen gluten in maïs, is er ook geen prolamine fractie en dus geen risico voor mensen met gluten intolerantie.

Uiteraard is er geen gluten in maïs in beide zijn ruwe, voorbereid, of gemalen vorm. Waarbij voorzichtigheid moet worden betracht is wanneer de maïs of graan is gecombineerd met een ander ingrediënt dat gluten bevat. Deze gebeurtenis is het meest voor in de handel verkrijgbare maïs granen waarbij het graan wordt vaak gemengd met mout geëxtraheerd uit de gerstkorrel. Gerst is een van de korrels die een gluten eiwit bevat; in dit geval is de fractie prolamine, hordeïne.

Maïs is niet het enige beschikbare alternatief voor granen die gluten bevatten. Quinoa en amaranth zijn allebei erg gezond, voedzaam granen die geen gluten bevatten en worden gebruikt in een veelheid van voedseltoepassingen. Er is ook geen gluten in maïs of maïsmeel, die kunnen worden gebruikt bij het bakken. Andere meelsoorten zoals gierstmeel, boekweitmeel, rijstmeel en zijn ook haalbare alternatieven voor tarwe en haver gebaseerde producten. Niet alle glutenvrije producten als zodanig, dus is het belangrijk om een ​​goed begrip van ingrediënten die vrij zijn van gluten bezitten.

  • Gluten is te vinden veel granen zoals haver.
  • Een oor van maïs, ook wel maïs.

© 2019 Quilcedacarvers.com | Contact us: webmaster# quilcedacarvers.com