Wat zijn de verschillende soorten van Halal Ingredients?

Halal is een Arabisch woord omschreven als "legaal" of "wettige," en verwijst naar een streng dieet vaak gevolgd door moslims. Voedingsmiddelen die van de aarde of natuurlijke essentieel om dit soort dieet. Typisch zal alle ingrediënten afkomstig van vissen, planten en groenten. Sommige halal ingrediënten zijn van vlees, maar het vlees moet worden geslacht volgens bepaalde regels.

Traditionele regels dicteren dat op basis van vet halal ingrediënten moet enkel worden gemaakt van vet uit groenten, zoals mono- en diglyceride vetten. De meeste van de tijd "groente" wordt geplaatst voordat het vet naam. Plantaardige vetten die werden veranderd in het lab worden niet beschouwd als halal ingrediënten.

Deze halal ingrediënten in smaakstof zoals vanille of kurkuma, moet worden verwerkt op een specifieke manier. Vanillestokjes samen met vanilline, de aromatische verbinding uit vanillestokjes, worden beide beschouwd als halal, zoals alcohol niet wordt gebruikt in hun productie. Andere soorten vanille worden niet beschouwd halal, omdat ze verwerkt met alcohol, die strikt verboden. Wanneer emulgatoren worden toegevoegd aan kurkuma, is het kruid niet gebruikt. Het wordt alleen aanvaardbaar geacht indien de emulgator afkomstig uit een plant, maar niet van dieren.

Veel conserveringsmiddelen halal, afhankelijk van de bron en het fabricageproces. Conserveringsmiddelen zoals de hydroxybenzoaten niet, omdat ze gebruik maken van alcohol oplosmiddelen te verwerken. Een conserveermiddel, calciumbenzoaat, kan gebruikt worden als de chemische stof werd verkregen uit mineralen, en niet botten.

Verscheidene ingrediënten zolang zij geen wijn bijproduct worden geconsumeerd. Veel tartraten worden verkregen na druiven gisting, die verboden is voor degenen die na dit dieet. Wijnsteenzuur, room van tandsteen en natrium tartraten mag alleen halal beschouwd worden als ze niet een gevolg is van druiven gisting.

Smaakversterkers kan problematisch zijn, aangezien de gebruikte chemicaliën kunnen worden geteeld op voedingsbodems met varkensvet. Het is belangrijk om te ontdekken hoe monosodium glutamaat, calcium glutamaat en monokalium glutamaat smaakversterkers en geproduceerd. Fabrikanten kunnen vaak deze informatie.

Bepaalde individuen, meestal moslims, ervoor kiezen om een ​​halal dieet te volgen. Niet alle voedingsmiddelen worden gemarkeerd als halal, dus de ingrediënten moeten zorgvuldig worden geanalyseerd. Levensmiddelen moeten natuurlijk en komen uit planten of uit vlees dat humaan om deze aanwijzing ontvangen werd behandeld. Soms zal de bron van de verbinding en verwerkingstechnieken helpen bepalen of een specifiek ingrediënt halal worden overwogen.

  • Halal markten verkopen een breed scala van halal voedsel en producten.
  • Vanillestokjes zijn halal, maar de meeste vanille-extract is het niet.
  • Kurkuma is halal alleen wanneer geëmulgeerd met een plant, geen dier.
  • In algemene zin, "halal" betekent "legale" in het Arabisch, en verwijst naar dat wat volgens de regels van de islam is toegestaan.
  • Islamitische teksten worden gebruikt om te bepalen welke ingrediënten wel of niet halal.

© 2019 Quilcedacarvers.com | Contact us: webmaster# quilcedacarvers.com