Wat is een Grizzly Bear?

De grizzly beer, Ursus arctos horribilus is een ondersoort van de bruine beer die leeft in Noord-Amerika. Ondanks hun angstaanjagende reputatie, grizzlies vooral voorkomen mens, de voorkeur te jagen op vissen en grote dieren. De grizzly beer is bijzonder agressief als ze worden bedreigd, en aanvallen op mensen zijn opgenomen.

Grizzlies zijn vrij groot, met volwassen mannen met een gewicht tussen 400-1,500 lbs (180-480 kg) en opstaan ​​tot 8 ft (2,4 m) hoog. Vrouwelijke beren zijn over het algemeen 1/3 kleiner. Hun immens krachtige achterpoten hen in staat stellen om op te staan ​​om een ​​beeld van hun omgeving of als onderdeel van agressief gedrag te krijgen. De grizzly beer is een indrukwekkende runner, in staat om een ​​snelheid van 25 mijl per uur te bereiken (40 km.) Hun kleur varieert van regio tot regio, variërend van cinnamon rood tot bijna helemaal zwart.

Net als de meeste bruine beer soorten, de grizzly beer in slaapstand tijdens de wintermaanden. Tijdens deze periode, vrouwtjes krijgen, vaak tot twee welpen. Welpen zijn erg klein bij de geboorte, een gewicht van slechts £ 1 (453 g.) Welpen blijven met hun moeders gedurende ten minste twee jaar, en begeleiden haar op jaagt. Moeder Grizzlies zijn fel beschermend van hun nakomelingen, en zal vaak wel die tussen hen en hun jongen te vallen.

De geschiedenis tussen grizzlyberen en mensen is ingewikkeld. Zoals de Amerikaanse bevolking uitgebreid naar het westen, werden de grote reeksen van de beren vaak ingehaald door de komst van Ondanks het feit dat grizzlies meestal mensen te voorkomen, vroege kolonisten vaak doodde de dieren op zicht, vanwege hun angstaanjagende reputatie. De huid werd tevens waardevolle commerciële materiaal, waardoor de commerciële jacht op het dier ook. Door de late jaren 1870, de bevolking van beren was sterk zijn verminderd.

Als een toproofdier, grizzlyberen zijn essentieel voor het behoud van een duurzame balans in hun ecosystemen. Door het afdekken van de bevolking van herten en andere hoefdieren, en door het draaien van de bodem dan in hun streven naar bessen en scheuten, de grizzly beer helpt om de biodiversiteit van planten te behouden. Zoals grizzly populatie is afgenomen en hoefdieren niveaus gestegen, beschikbaar planten kromp in het bearsâ € voormalige leefgebieden. Met de herintroductie programma's van de late 20e eeuw, hebben deskundigen waargenomen toegenomen planten en aviaire diversiteit in de bereiken waar de beren zijn vrijgegeven.

Grizzly beren zijn gekend om mensen aan te vallen, meestal wanneer opgeschrikt of gescheiden van hun welpen. Bij slecht voedsel jaren hebben grizzlies ook aangevallen menselijke campings, op zoek naar iets eetbaars. Campers in grizzlybeer gebieden worden gewaarschuwd om geen aromatische artikelen veilig opbergen voor het slapen gaan, en bij voorkeur te binden in een zak en hang hoog boven de grond. Terwijl grizzlies niet vaak prooi op mensen, kunnen ze fel territoriaal zijn en mag in geen geval worden benaderd.

Sinds het einde van de 20e eeuw, hebben alle Verenigde Staten nationale parken de jacht op beren verboden. Hoewel sommige dieren het slachtoffer zijn van ongevallen en af ​​en toe getroffen worden door treinen of auto's, heeft de populatie van de grizzly's aanzienlijk gestegen sinds de bescherming wetten zijn gemaakt. Ondanks de toegenomen aantallen, de beren zijn niet helemaal veilig tegen bedreigingen van vervuiling en klimaatverandering, en bestaan ​​er vele organisaties voor natuurbehoud om te helpen de natuurlijke reeksen te behouden en zorgen voor de welvarende toekomst van de grizzly beer.

  • De grizzly beer leeft in Noord-Amerika.

© 2020 Quilcedacarvers.com | Contact us: webmaster# quilcedacarvers.com