Wat is een Pink River Dolphin?

De roze rivierdolfijn is bekend door tientallen namen, waaronder de boto, Amazone rivier dolfijn, roze bruinvis en wee quacker. Deze ongewone zoogdier leeft in de Amazone en de Orinoco rivieren, en als zodanig is een zoetwater dier. De Internationale Unie voor Natuurbescherming (IUCN) geeft de roze rivierdolfijnen als kwetsbaar voor uitsterven, vooral te wijten aan het verlies van habitats.

Geen reden werd gegeven als sluitend bewijs met betrekking tot de reden waarom de boto is zo fel gekleurd, maar het is waargenomen dat zij zich Pinker als ze opgewonden of bang. Volwassen dolfijnen bereiken een lengte van 8 ft (2,5 m) en typisch wegen ongeveer 330-396 kg (150-180 kg.) Zij zijn de grootste zoetwater dolfijn in de wereld, en geloofde ook de meest intelligent.

De roze rivierdolfijn heeft een uitzonderlijk flexibel lichaam en lange, rechte snavel met veel tanden. Ze bestaan ​​op een dieet van lokale vis, krab, en soms schildpadden. Voor hun lichaamsgrootte, ze hebben nogal grote flippers die bocht terug naar hun lichaam. Hun geluiden hebben de neiging om zowel lage of hoge frequentie fluitjes en klikken zijn, en zijn slechts zelden opgenomen door onderzoekers.

De draagtijd is ongeveer 11 maanden, met de geboorten van een kalf dat de standaard. Roze rivierdolfijn baby's zijn meestal donkergrijs, verlichting in kleur als ze volwassen aan grijs-roze of fel roze geworden. De dolfijnen leven in groepen van 5-8 dieren, vaak geleid door de oudste en grootste mannelijke. Sommigen lijken te eenzame leven liever, komen samen voor de fokkerij.

Veel lokale bewoners in de omgeving van het dolphinsâ € leefgebied geloven dat de dieren hebben speciale krachten. Een populaire legende is dat de Boto is een shapeshifter heet een encantado, die wordt een mooie jonge man in de nacht. Veel aan de nood van de lokale menselijke vrouwen, zal de boto ze waanzinnig verliefd op hem alleen maar om terug te keren naar het water als een dolfijn in de ochtend. Een andere legende gelooft dat het pech om een ​​boto te doden, en dat het maken van oogcontact met de dieren zal resulteren in nachtmerries.

Ondanks lokale overtuiging dat de dolfijnen niet mag worden geschaad, worden ze vaak gedood door commerciële vissers, omdat zij moeten concurreren voor riviervis. Andere bedreigingen van de roze rivierdolfijnen onder meer de bouw van verdoemt en waterwegen, wat een negatieve invloed kan hebben op de dolphinsâ € home-range en voorkomen dat het na de vispopulaties. Studies suggereren de roze rivierdolfijn is ook bedreigd door vervuiling, met name veroorzaakt door gelekte petroleum van nabijgelegen planten. Met ingang van 1994 heeft IUCN de dolfijn op de Rode Lijst van bedreigde soorten opgenomen.

Roze rivierdolfijnen zijn zelden in gevangenschap gehouden, en als zodanig hebben niet veel blootstelling van het publiek. Echter, een aantal natuurbeschermingsorganisaties hebben de oorzaak van de bescherming van de soort genomen. Als je zou willen helpen handhaven en de worldâ € s grootste zoetwater dolfijn, behoud samenlevingen zijn altijd behoefte aan vrijwilligers en donaties. Een uitstekende manier om de bescherming inspanningen te ondersteunen is om een ​​goed te keuren-een-dier-pakket te kopen van een gerenommeerde organisatie. Op dit moment, het Wereld Natuur Fonds heeft roze rivierdolfijnen adoptie packs inclusief certificaten en een pluche gevulde dolfijn van uw eigen.

  • Roze rivierdolfijnen hebben lange, rechte snavel met een aantal tanden.
  • Roze rivierdolfijnen leven in de Amazone-rivier, waar hun aanwezigheid is bedreigd door zich te richten van de vissers.
  • De rivier de Orinoco in Venezuela en Colombia is de thuisbasis van roze rivierdolfijnen.

© 2019 Quilcedacarvers.com | Contact us: webmaster# quilcedacarvers.com