Wat is een Kuifeend?

De kuifeend, of Aythya fuligula, is een Euraziatische soort van het duiken eend, nauw verwant aan de Noord-Amerikaanse soorten van de Ringsnaveleend en de Kleine en de Topper. Het lijkt sterk op deze soorten, voornamelijk gekenmerkt door het toefje veren op de achterkant van het hoofd. Gezien af ​​en toe langs de Stille Oceaan en de Atlantische kusten van de Verenigde Staten, zijn primaire leefgebied omvat Europa, Afrika en Azië.

De gemiddelde volwassene kuifeend weegt 1,5 £ (760 g) en is 17 centimeter lang (44 cm) met een 27-inch (70 cm) spanwijdte. Non-breeding mannetjes, vrouwtjes en jonge dieren zijn vergelijkbaar in kleur en tekening met bruine rug en witte buik. De fok mannelijke kuifeend is meestal opvallender met zwarte rug en witte kanten en buiken. Witte strepen op hun zwarte vleugels, en hun afgeronde hoofden te nemen op een paarse glans tijdens het broedseizoen. Zowel mannetjes als vrouwtjes hebben felle gele ogen. Het plukje veren waarvoor deze soort is vernoemd groter is in de mannelijke dan vrouwelijke en vaak moeilijk te zien wanneer hun hoofden zijn nat van het duiken.

De kuifeend migreert in heel Europa, Azië en Afrika en af ​​en toe dips in de hogere gebieden van Noord-Amerika en langs elke kustlijn US. De broedplaatsen van deze eenden strekken zich uit van Siberië naar het westen naar IJsland, maar hebben nog nooit bekend gestaan ​​om te broeden in de Amerika's. Wanneer de kuifeend, verschijnen wel in Noord-Amerika, zijn ze over het algemeen gevonden vermengd met hun Topper en Kaapse neven.

Kuifeenden geslachtsrijp op ongeveer een jaar. Zij geven de voorkeur meestal te nestelen op kleine eilanden, waar roofdieren, zoals de nertsen, zijn er weinig. Typische legselgrootte is tussen de acht en 11 eieren. Vrouwtjes uitbroeden van de eieren voor ongeveer een maand en kuikens worden jongeren in ongeveer zeven weken. De gemiddelde levensduur van de getufte eend vier jaar, maar ten minste één van deze vogels werd gerapporteerd sterven 24 jaar.

Als het gaat om eten, kuifeend voeden zowel onder en boven op het water. Ze duiken in het water levende planten, slakken, krabben eten. Kleine amfibieën en waterinsecten zijn ook onderdeel van de kuifeend dieet. Dit soort van eend verbruikt ook oppervlakte kroos en vliegen.

Kuifeenden zijn geen bedreigde soorten. Ze zijn over het algemeen het uitbreiden van hun leefgebieden en cijfers als gevolg van een groeiende zoetwatermossel bevolking in het Verenigd Koninkrijk, het groeiende aantal met water gevulde kuilen uit grindwinning, en een toename van de kunstmatige meren. Kuifeenden meestal gedijen in de buurt van menselijke bewoning, met name waar vijvers en meren zijn gelegen, zoals een gemeenschap park.


© 2019 Quilcedacarvers.com | Contact us: webmaster# quilcedacarvers.com