Wat zijn Halal vitamines?

Halal vitaminen zijn vitaminen die de islamitische richtlijnen voor halal voedsel te volgen. Maken halal vitaminen betekent weten de bron van de ingrediënten en hoe ze werden verwerkt. Een van de belangrijkste redenen voor een vitamine niet-halal is de opname van gelatine gemaakt van dieren zoals varkens die strikt verboden. Hoewel veel bedrijven een inspanning leveren om alleen Koran-toegestane producten te gebruiken in hun halal vitaminen, voorzover zij zijn gecertificeerd, ze kunnen niet worden gegarandeerd halal te zijn.

De regels van een halal dieet worden tot in detail beschreven in de Koran. Het boek staat er bepaalde dieren die vuil of ongezond en hierdoor zijn verboden in elke vorm worden geconsumeerd. In niet-islamitische industriële landen, waar halal diëten zijn niet zo wijdverbreid, is de bron van vele schijnbaar onschuldige ingrediënten over het hoofd gezien.

De gelatine gebruikt als emulgator in vele soorten vitaminen en andere pillen kunnen worden gemaakt uit verschillende delen van varkens of andere halal-verboden dieren die goedkoop en overal beschikbaar fabrikanten. Hetzelfde type emulgator kan worden gewonnen uit halal bronnen, zoals soja en andere planten. Er zijn geen bestaande regelgeving over de oorsprong van deze ingrediënten in vele landen, dus het kan moeilijk zijn om hun exacte bron weten.

Andere delen van vitaminen die problemen kunnen veroorzaken vitamine A en D. Deze vitamines worden soms verrijkt met polysorbaat 80, een emulgator die kan worden uit dierlijke vetten. Het probleem hiermee is dat de dierlijke vaak onbekend is, wat betekent dat - tenzij gecertificeerd - er is geen garantie ze halal vitaminen. Het is zeldzaam om deze vitaminen met dierlijk vet meer te versterken, dat wel.

Sommige vloeibare vitaminen zijn uitdrukkelijk verboden, omdat ze kleine hoeveelheden alcohol bevatten. Deze kunnen bestaan ​​uit een aantal over-the-counter vitaminen voor kinderen. Vloeibare vitaminen hebben ook veel stabilisatoren, kleurstoffen en andere ingrediënten die hadden kunnen worden gewonnen uit zogenaamde onreine dieren delen of vetten.

Er zijn een groot aantal ingrediënten die kunnen worden opgenomen in over-the-counter vitaminen die niet moeten worden vermeld op de verpakking, dus gewoon weten welke ingrediënten zijn halal niet altijd genoeg. Veel organisaties certificeert echter dat vitaminen zijn toegestaan ​​en dat alle ingrediënten en het fabricageproces zijn halal. Sinds 2011 zijn er verschillende in de handel verkrijgbaar halal vitaminen productie wereldwijd.

  • Halal vitaminen moeten de regels van de Koran te volgen.
  • Halal markten verkopen een breed scala van halal voedsel en producten dan kan het moeilijk zijn om elders te vinden, waaronder halal vitaminen.
  • In algemene zin, "halal" betekent "legale" in het Arabisch, en verwijst naar dat wat volgens de regels van de islam is toegestaan.

© 2020 Quilcedacarvers.com | Contact us: webmaster# quilcedacarvers.com