Wat Is Halal Tandpasta?

In de islam, die geacht worden halal aanvaardbaar zijn om te gebruiken, terwijl die beschouwd haram zijn onaanvaardbaar. Aangezien het gebruik van varkensvlees en haar bijproducten zijn verboden in de islam, moet praktiserende moslims uit de buurt van alle producten die deze ingrediënten blijven. Wat velen niet beseffen is dat het een gangbare praktijk om varkensvlees gebaseerde ingrediënten in cosmetica en persoonlijke hygiëne producten, zoals tandpasta gebruiken. Wanneer we kijken naar de ingrediënten gebruikt in tandpasta, is het belangrijk om bijzondere aandacht te schenken wanneer glycerine wordt vermeld, aangezien het kan worden afgeleid uit varkensvet. Omdat het vaak moeilijk om de exacte aard van de glycerine gebruikt in de producten vast te stellen, de beste manier om te worden gegarandeerd halal tandpasta is om te zoeken naar producten gecertificeerd als halal of veganistisch.

Voor het grootste deel, tandpasta fabrikanten glycerine als zoetstof en conserveren van hun producten. Het probleem is dat ze vaak niet vermelden waar hun glycerine is afgeleid. Glycerine kan worden gemaakt van het vet en reuzel koeien en varkens, of het kan ook volledig plantaardige zijn. Terwijl sommige fabrikanten zal een lijst of hun glycerine wordt op basis van planten of van dieren rechtstreeks op het etiket, de meeste alleen de lijst met woord glycerine, die frustrerend voor degenen die verlangen naar een meer gedetailleerde beschrijving kan zijn. Fabrikanten kunnen ook hun glycerine bronnen veranderen zo nu en dan, afhankelijk van welk type is goedkoper op een bepaald moment.

De beste manier om halal tandpasta te onderscheiden van andere rassen is om te kijken om te zien of het is halal gecertificeerd door een gerenommeerde organisatie. In Noord-Amerika, de toonaangevende certificatie instelling is de Islamitische Food and Nutrition Raad van Amerika, of IFANCA, maar veel andere kleinere organisaties bestaan ​​ook, zoals de islamitische Consumer Group, of MCG. Als het vinden van een gecertificeerde halal tandpasta vormt een probleem, een andere optie is om te zoeken naar veganistisch tandpasta's, omdat ze geen dierlijke producten van welke aard dan zal bevatten. Voor alle andere tandpasta's, is het best om rechtstreeks contact op met de fabrikant om te informeren naar de oorsprong van de glycerine.

De consument moet zich ook bewust dat tandpasta formules kunnen verschillen als verkocht in verschillende landen. Bijvoorbeeld kan een grote fabrikant die producten wereldwijd verkocht aanbieden halal tandpasta enkele demografische en anderen niet. Fabrikanten tegemoet te komen vaak aan de specifieke behoeften van een demografische om producten te verkopen, dus in gebieden met een grote moslimbevolking, het aanbieden van halal tandpasta zouden de meeste financiële zin. In ieder geval, het is belangrijk te onthouden dat alleen maar omdat een tandpasta merk maakt gebruik van plantaardige glycerine in het ene land betekent niet dat het zal geen producten met varkensvlees afgeleide glycerine in een ander te verkopen.

  • Halal tandpasta mag geen ingrediënten verboden door de islamitische wet te bevatten.
  • Een tandenborstel met halal tandpasta op.
  • Halal tandpasta kan wereldwijd worden gevonden in halal markten.

© 2019 Quilcedacarvers.com | Contact us: webmaster# quilcedacarvers.com