Wat Is sorbitanstearaat?

Sorbitanstearaat is een essentieel ingrediënt in veel lotions en andere huidverzorgingsproducten. Het fungeert als een bevochtigingsmiddel om vocht te binden, dikker het product en stabiliseren het mengsel van water en olie. Dit stabilisatie-effect Daarom sorbitanstearaat is bekend als emulgator - het mogelijk twee vloeistoffen, die normaal niet mengen, om een stabiele mix genoemd emulsie. Veel alledaagse producten gebruiken dit om een ​​crème basis houden van het breken van elkaar tijdens langdurige opslag in flacons, potten en flessen. Scheiding kan nog voorkomen, echter, wanneer de producten worden blootgesteld aan extreem hoge of lage temperaturen.

De bron van sorbitanstearaat is bessen en ander plantaardig materiaal. De verbinding wordt verkregen als een natuurlijk alcohol combineert een suikeralcohol genoemd sorbitol met vetzuren uit groenten. Sorbitol kan worden gevonden in natuurlijke bronnen zoals maïs, pruimen, en vele andere gewone voedingsmiddelen. Wanneer de sorbitol en vetzuren reageren, creëren ze een nieuwe verbinding die de humectifying eigenschappen van sorbitol behoudt, en maakt de alcohol een effectieve moisturizer huid en wasverzachter. Daarom is het vaak wordt gebruikt in anti-aging formules, huiduitslag behandeling crèmes en droge huid behandelingen. De hydraterende eigenschappen zijn ook bruikbaar in zonnebrandmiddelen lotions en crèmes.

De verbinding wordt ook gebruikt in sommige cosmetica. Sorbitanstearaat kan fungeren als een bindmiddel voor crème gebaseerde cosmetica, zoals room oogschaduw of vloeibare foundation. Het kan ook fungeren als een vochtinbrengend middel voor de dehydratatie veroorzaakt door herhaald gebruik van sommige cosmetica beperken en verminderen huidschilfering veroorzaakt door het dragen make over lange perioden. -Lotion op basis van medische behandelingen en zalven, zoals voetschimmel medicatie, kan ook een vorm van sorbitol gebaseerde emulgator.

Sorbitanstearaat een laag risico op allergische reactie en wordt algemeen beschouwd als een zachte stof veilig voor topisch gebruik. Sommige gebruikers hebben gemeld huidreacties, waaronder irritatie, roodheid, en netelroos. Deze reacties zijn meestal mild, zeldzaam, en te behandelen door middel van conventionele methoden. Veel baby-producten gebruik maken van de verbinding, en weinig tot geen nadelige effecten zijn gerapporteerd op zuigeling huid.

De Environment Canada Domestic Substance List heeft geleid tot bezorgdheid over sorbitanstearaat als een mogelijke milieu-toxine. Vele cosmetische producten te identificeren de verbinding als een milieuvriendelijke veilige fabriek emulgator, echter. Zoals glycol raat, die natuurlijke stearaat alcoholen combineert met giftige ethyleenglycol om sheened, parel-achtige structuren te produceren in producten zoals shampoos - andere, niet-natuurlijk afgeleid Stearates kan problemen met watervervuiling of giftigheid voor het milieu opleveren.

  • Sorbitanstearaat wordt vaak gebruikt om een ​​droge huid te behandelen.
  • Sorbitol kan worden gevonden in pruimen.
  • Sommige zonnefilters bevatten hydraterende sorbitanstearaat.
  • Sorbitanstearaat.
  • Sorbitanstearaat stabiliseert het mengsel van water en olie in huidverzorgingsproducten.

© 2019 Quilcedacarvers.com | Contact us: webmaster# quilcedacarvers.com