Wat is een Numbat?

11/08/2011 by admin

De numbat, Myrmecobius fasciatus is een Australische buideldier. Hoewel oorspronkelijk genaamd de gestreepte miereneter, heeft de term in onbruik geraakt als het enigszins onnauwkeurig. Numbats worden vermeld als kwetsbaar voor uitsterven door de International Union for the Conservation of Nature (IUCN), vooral te wijten aan het verlies van habitats en een overvloed aan roofdieren.

Volwassen Numbats zijn vrij klein, maar 7,8-11,8 inch (20-30 cm) lang. Ze wegen weinig, meestal tussen 1 en £ 2 (450-900 gram). Ze variëren in kleur van grijs tot roodbruin, en zijn herkenbaar aan een zebra-achtige horizontale streep patroon over hun rug.

Numbats hebben een broedseizoen tussen december en januari van elk jaar. Draagtijd duurt slechts 14 dagen, en de meeste numbats baren tussen de vier en zes jonge. De moeder draagt ​​de baby's met haar ongeveer zes maanden, waardoor ze in verborgen holen rond juli en af ​​en toe terug om ze te verzorgen. Na het bereiken van volwassenheid, de Numbat is een eenzame schepsel, de toetreding tot anderen van zijn soort alleen voor de paring doeleinden.

Ondanks hun aanvankelijke classificatie als miereneters, de numbat voorkeur aan een dieet bijna uitsluitend bestaande uit termieten. Numbats zijn dag, de resterende wakker tijdens de dag waarop termieten actief zijn. Ondanks de krachtige klauwen voor zijn grootte, de Numbat is niet sterk genoeg om de muren van termietenheuvels breken, en dus moet wachten tot de termieten ontstaan. Zoals uren van termieten activiteit veranderingen gedurende het seizoen, zal de numbat veranderen zijn uren aan te passen. Een volwassen numbat kan 20.000 termieten per dag verbruikt.

Numbats bouwen kleine holen, vaak in holle boomstammen of bomen. Ze line hun huizen met zachte plantmateriaal, voornamelijk gras en bloemen. Deze holen algemeen 3,3-6,6 ft. (1-2 m) en bevatten een kamer te slapen. Deze holen zijn veilig retraites voor numbats 's nachts, en kan ook worden gebruikt als schuilplaats tegen roofdieren.

Numbats worden vermeld als een kwetsbare soort voor een aantal verschillende redenen. Het leefgebied van de specerijen strekt zich uit over het zuidwesten van Australië. Ze ooit bezet een aanzienlijk groter leefgebied, maar de verspreiding van menselijke landbouw vernietigde veel van hun noordelijke leefgebieden. Wildfires spelen overal de habitat, helaas schade aan deze en vele andere soorten.

Het grootste gevaar voor numbats is de proliferatie van niet-inheemse jacht soorten, zoals huis katten en vossen. Voordat de Europese kolonisten arriveerden op het continent, Australië had weinig wezens die overleefden door de jacht kleine knaagdieren en buideldieren. De invoer van vossen te jagen en katten voor huisdieren is enorm en mogelijk onomkeerbare schade aan vele inheemse soorten, waaronder de numbat gedaan.

Tegenwoordig Numbats bestaan ​​in het wild slechts in een klein gebied van Australië. Vanwege de toenemende zeldzaamheid van de dieren, hebben de Perth Zoo en Australische Department of Environment and Conservation een fokprogramma om de soort te herbevolken vastgesteld. De Perth Zoo werkt een adopt-a-numbat programma dat de opbrengst gebruikt om het fokprogramma en herstel van de habitat voor de dieren te financieren.

  • Het leefgebied van de numbat strekt zich uit over het zuidwesten van Australië.

Related Posts