Wat Is Halal Pizza?

06/18/2017 by admin

Halal pizza is een soort pizza die toelaatbaar in de islamitische dieet wet wordt beschouwd. Een set van spijswetten, genaamd halal, af te bakenen wat moslims kan eten, volgens de leerstellingen van hun geloof. De categorie van voedingsmiddelen met het label "halal" is ingesteld tegen een andere categorie genaamd "haram", of voedingsmiddelen die verboden zijn.

In veel gemeenschappen, moslims zich inspannen om specifieke soorten voedingsmiddelen die halal worden beschouwd vinden. Complexe voedsel zoals pizza's zijn vaak moeilijker te beoordelen, omdat zij omvatten vele verschillende soorten ingrediënten die alle kunnen zowel halal of haram. Halal pizza is pizza die alleen bevat halal ingrediënten, en is niet verontreinigd met haram ingrediënten. De halal aanwijzing geldt voor zowel verse pizza in een restaurant of pre-klare diepvriesproducten.

De belangrijkste regels voor halal voedsel producten te maken hebben met dierlijke producten en hoe ze worden geproduceerd. Één primaire regel is dat moslims varkensvlees producten niet kan eten. Een andere regel is dat ook andere dieren die worden gebruikt in halal koken nodig hebt in een zeer nauwkeurige manier om te worden geslacht. Dit draagt ​​bij aan de moeilijkheid van het selecteren van halal voedsel, omdat veel grote voedselproducenten geen dieren slachten in een halal manier. Halal slachten vereist een snelle cut naar verschillende delen van het dier om het te doden op een humane manier.

Een van de belangrijkste problemen bij het vinden halal pizza opties de ingrediënten in het deeg. Zelfs een vegetarische pizza kunnen sommige soorten verwerkte deeg dat dierlijke producten zoals reuzel of vet bevatten. Dit kan pizza haram maken.

Een ander probleem met halal pizza is de saus. De tomatensaus in pizza dan niet dierlijke producten. Sommige soorten tomatensaus zijn veestapel, of zelfs kleine stukjes Italiaanse worst die kunnen worden gemaakt van varkensvlees. Halal pizza vereist een vegetarische saus, of aa tomatensaus die geen varkensvlees of andere haram ingrediënten heeft.

Bij het selecteren van halal pizza, moslims en anderen die eet halal voedsel moet ook de toppings overwegen. Pizza is een gerecht met vele optionele beleg, en sommige van deze zijn halal, terwijl anderen zijn haram. Plantaardige toppings zijn halal, tenzij ze cross-besmet zijn geweest. Sommige van de traditionele vlees toppings voor pizza zijn niet halal, en mag niet worden opgenomen op een halal pizza.

  • In algemene zin, "halal" betekent "legale" in het Arabisch, en verwijst naar dat wat volgens de regels van de islam is toegestaan.
  • Halal pizza wordt opgesteld in overeenstemming met de sharia principes.
  • Halal markten verkopen een breed scala van halal voedsel en producten, met inbegrip van ingrediënten om halal pizza's te maken.

Related Posts